A mindent elindító regény:

Vavyan Fable:

"A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott... "


"Hát nem merő civilizálatlanság a szerelem lényege?"
/Jane Austen/

 

                               
                               
   

"Oh ne mondjátok azt, hogy a könyv ma nem kell, hogy a könyvnél több az élet és az Ember: mert a könyv is élet, és él, mint az ember - így él. Emberben a könyv, s a könyvben az Ember." /Babits Mihály/

Rólunk...

2008 szeptemberében útjára indítottuk hajónkat a szépirodalom tengerén. Megalapítottuk 5 fővel az első Kiszombori Könyvklubot. Témánk az irodalom, a nem lexikális tudás és a kultúra bölcsője. Célunk, hogy összehozzuk azokat az embereket, akik az élet különböző terein "teljesítenek szolgálatot", mégis egy dolog közös bennük: szeretnek olvasni (vagy csak ezután fognak megszeretni) és beszélgetni.
Lelkes kis csapatunk vállalta, hogy havonta elolvassa a kijelölt regényt, és egy szép naplementés, estébe nyúló délutánon összeül egy kis csemege mellett a helyi könyvtárban zárás után, és "kivesézi" az adott művet.
Mára már büszkén mondhatjuk, hogy túl vagyunk néhány izgalmas és kevésbé izgalmas, jó és kevésbé jó választásnak ítéltetett "alapművön". Örömünkre igen nagy érdeklődés fogadta újításunk. Ha valaki úgy érzi e rövid kis cikk elolvasása után, hogy kedvet kapott, és van annyira elszánt és fanatikus, hogy tagnak is jelentkezzen, az megteheti a helyi könyvtárban vagy a fent található e-mail címen.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

"Az emberek háromnegyedében él egy költő, aki fiatalon meghal, míg az ember túléli..."
/Charles Augustin Sainte-Beuve/

   
       
       
       
       
       
       
       
       
       
 

Kiszombori Könyvklub 2008-2014 ©